jackormedtrycko.se

Miljötänk i profiljackor

Ingen kan idag ha undgått att vi alla tillsammans måste tänka på miljön och gemensamt jobba för att hushålla med jordens resurser. Detta brukar allmänt kallas för utveckling av ett hållbart samhälle och innebär att både privatpersoner, företag och regeringar behöver förhålla sig till klimathotet och se över hur man hanterar miljöfrågor på sin nivå.

Även om man kan tänka att det är regeringars ansvar så kan alla göra något på alla nivåer. Företag kan välja miljövänliga produkter och kanske välja en dyrare produkt för att den skonar miljön i det längre perspektivet. Detta skapar också goodwill för företaget, att visa att de engagerar sig i miljöfrågorna och vill hjälpa till. Det här kan vara avgörande för om en ny kund ska välja ditt företag eller ett annat!

När det handlar om att välja ett plagg som exempelvis en jacka för att trycka företagslogo på, kan det säkerligen vara svårt inledningsvis att veta vilken jacka man ska satsa på. Bästa tipset är att läsa på noga på olika sajter som erbjuder dessa produkter och ta reda på vilken sorts tyg de använder, vilken sorts tråd plaggen är sydda med och inte att förglömma, vilken sorts färg de använder till trycket. Om man vill undvika färg kan man välja ett broderat tryck i stället. Det är mycket hållbart och ger en fin touch till jackan.

Textilindustrin är stundtals ganska hårt drabbad av barnarbete i låglöneländer och det är därför extra viktigt att man kontrollerar var jackorna är producerade och av vilka företag och inte bara titta på vilket material som används. Alla dessa aspekter går in under begreppet miljö och vill man vara ett miljömedvetet företag önskar man inte att förknippas med att man köpt billiga profiljackor som barnarbetare har tillverkat!

Det kan helt klart vara värt i längden att lägga några kronor mer på jackor som är mer miljövänligt tillverkade, än på billigare jackor som inte är det.